Sidor

måndag 30 november 2015

Kållapskärna med parmesan & bönbullar


Har ni ätit kållapskärna någon gång? Själva namnet låter ju lite konstigt. Detta kött är av märket garant och jag har inte stött på namnet hos något annat märke, kan vara unikt för dem. Köttet är ganska likt flankstek i smak och konsistens så jag skulle gissa att detaljen är en variant på denne eller styckas intill flanksteken.

Det är ett perfekt grillkött med mycket mört kött, bra marmorering och väldigt smakrikt fett. Jag grillar biten hel och trancherar upp vid servering, på så sätt så bevarar du all god köttsaft i köttet! Jag grillar köttet till 52 graders kärntemp och låter det sedan vila 15 - 20 min inlindat i foliepapper innan det är dags för servering. Resultatet blir en god köttbit som är grillad rare.


Vad äter man till detta kött då? Vad som helst skulle jag säga. Sallad, gratäng, rostade rotsaker och dem klassiska såserna. Men här valde vi att sno ihop lite annorlunda tillbehör till köttbitarna. Man måste ju variera sig...

Bönbullar:
  • 150 g parmesanost
  • 2 förp kikärtor
  • 1 ägg
  • basilika
  • 1 näve färsk finhackad basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • ev. 1 msk fiberhusk
  • smör
  • rapsolja
Börja med att skölja kikärtorna under kallt rinnade vatten. Riv parmesanosten och mixa sedan ihop alla ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar. Forma sedan bollar av smeten och stek i panna med smör och rapsolja tills dem fått fin färg och blivit genomstekta, ca 6 - 7 min på medelhög värme.

Champinjonstuvning:
  • 6 - 8 st champinjoner
  • 1 msk kalvfond
  • ½ msk soja 
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl philadelphiaost
  • salt & peppar
  • smör
Hetta upp en kastrull med smör i botten. Fräs den skivade svampen och toppa sedan med övriga ingredienser. Låt stå och puttra tills konsistensen blir fast, ca 15 min. Smaka av mot slutet med salt, peppar och ev mer fond eller soja. Klart! 

För receptet på min tomatreduction klickar du in här.

Grillar ni fortfarande förresten? Det blir ju per automatik att man grillar mindre eller inte alls såhär års. Det gäller såklart även mig. Men jag har faktiskt kört på helgerna och även om det inte är så glamouröst att stå ute med pannlampa i duggregnet så är det skönt att komma ut och laga mat på riktigt! Slutresultatet sedan går ju inte snacka bort, för grillat kan bara göras på ert sätt. Så min uppmaning till er idag blir att köp hem mat som skall grillas till helgen, klä dig varmt och tänd grillen! Jag lovar att du inte kommer ångra dig :) ha det fint!/jimps

onsdag 11 november 2015

2016 års produktnyheter från Weber


Nu har Weber presenterat sina produktnyheter för kommande grillsäsong. Den häftigaste prylen som jag direkt fastnade för var den vi ser på bilden ovan. Det är en kallrökningsinsats som du placerar i din klot eller gasolgrill för helt enkelt förvandla denna till en kallrök. Tummen upp för den Weber!

Annars är det mycket förädling av befintliga produkter och även en del andra spännande nyheter till GBS-systemet som inte riktigt tilltalar mig. Men ni ska såklart kika in och bläddra igenom vad som kommer stå på butikshyllorna kommande säsong från Weber.

http://www.webergrill.se/grillmodeller/produktnyheter-1/nyheter-2016-m405.aspx?PageSize=120