Som jag pratade om i senaste inlägget så har jag ju införskaffat en för mig ny pryl i form av en marinadspruta. Jag provade ju som sagt denna på lammsteken senast men nu var det dags igen och jag testade att injicera ost i tjocka grillkorvar som sedan grillades till middag. Resultatet blir inte riktigt likt ostkorv där du har större del ost i korven men du får en fin och god smaksättning av den salta osten i korven och testet vart helt klart lyckat! Något jag kommer att göra fler gånger och även testa på andra råvaror.
Just nu sitter jag och tittar på ett dok program på svt där dem pratar om människans historia kring stroke, väldigt intressant. Den största boven till denna negativa sjukdoms-evolution historiskt sett påstås vara våran saltkonsumtion. Människan konsumerar idag 10 ggr mer salt än vad kroppen behöver och överflödet påverkar alltså våra blodkärl negativt pga av att det binder vätska och på så vis vidgar blodkärlen och ger oss i och med det högre brodtryck. Detta tillsammans med sockerkonsumtion, träning och vikt spelar stor roll idag. Så om jag skrämde upp dig nu så var lite försiktig med saltet när du lagar till detta recept senare :)
Det vart en liten avstickare där men nu återgår vi till det bloggen egentligen handlar om och det är grillat!
Smältost (fungerar lika bra som fyllning till spruta som klassisk dippsås):
- 60 - 70 % riven lagrad prästost
- 40 - 30 % philadelphiaost
- salt
Kidneybönröra 4 port:
- 1 konserv kidneybönor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk hot-chipotlesås
- 1 tsk balsamvinäger
- olivolja
- 1 tsk oregano
- ½ tsk paprikapulver
- 2 krm vitpeppar
- pressad citron
- salt & peppar
Syrlig sallad 4 port:
- 1/4 fint strimlad isbergssalladshuvud
- ½ paket fetaost
- ½ dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 pressad vitlöksklyfta
- svartpeppar
- ev. finhackade soltorkade tomater
Det var det lilla jag hade att prata om idag! Mer korv till folket /Jimps
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar