Sommaren är ju tyvärr inte oändlig och snart börjar den lida mot sitt slut. Skolorna börjar och jobblunken tuffar på. Det är då grillningen kanske avtar en aning, eller för vissa tom helt. Antar du då min utmaning att tillaga vardagsmat på grillen?! Det är ju lika enkelt som att laga maten inne i köket, speciellt om du sitter inne på en gasolgrill. Varför ska man göra vardagsmaten på grillen då tänker ni? Jo, för att den blir godare såklart! :) Tagga era vardagsgrillningar med #jimpsvardag på Instagram så ska jag också göra det framöver!
Här har jag gratinerat falukorv indirekt på gasolgrillen. Den toppas med härliga Italienska smaker och serveras med rostad blomkål och en fantastisk hemmagjord pesto. Väldigt enkla och goda smaker som passar väldigt bra ihop, en bra vardagsrätt med andra ord...
Indirekt på gasolgrillen som sagt och argumenten är många till varför du ska köra korven på grillen istället för ugnen. Maten blir godare i en grill, du får frisk luft och du sparar disk. För övrigt så tillagar du den precis som du gör i ugnen...
Indirekt grillad falukorv 4- 6 port:
- 1 falukorvsring
- 2 paket mozzarella
- tomatpuré
- dijon senap
- finhackad persilja
- Tänd upp grillen med indirekt teknik. Tempratur i locket kring 150 grader.
- Skiva upp korven i tjocka skivor. Bred ett tunnt lager tomatpuré på varje skiva följt av ett tunnt lager senap. Lägg en rejäl skiva mozzarella ovanpå varje skiva och toppa med persilja.
- Lägg korven på kalla ytan i grillen och låt den helt enkelt gå under lock till den fått fin färg och osten smält ut, ca 30 - 40 min.
Ha det fint! /Jimps
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar