Har ni ätit kållapskärna någon gång? Själva namnet låter ju lite konstigt. Detta kött är av märket garant och jag har inte stött på namnet hos något annat märke, kan vara unikt för dem. Köttet är ganska likt flankstek i smak och konsistens så jag skulle gissa att detaljen är en variant på denne eller styckas intill flanksteken.
Det är ett perfekt grillkött med mycket mört kött, bra marmorering och väldigt smakrikt fett. Jag grillar biten hel och trancherar upp vid servering, på så sätt så bevarar du all god köttsaft i köttet! Jag grillar köttet till 52 graders kärntemp och låter det sedan vila 15 - 20 min inlindat i foliepapper innan det är dags för servering. Resultatet blir en god köttbit som är grillad rare.
Vad äter man till detta kött då? Vad som helst skulle jag säga. Sallad, gratäng, rostade rotsaker och dem klassiska såserna. Men här valde vi att sno ihop lite annorlunda tillbehör till köttbitarna. Man måste ju variera sig...
Bönbullar:
- 150 g parmesanost
- 2 förp kikärtor
- 1 ägg
- basilika
- 1 näve färsk finhackad basilika
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
- ev. 1 msk fiberhusk
- smör
- rapsolja
Champinjonstuvning:
- 6 - 8 st champinjoner
- 1 msk kalvfond
- ½ msk soja
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl philadelphiaost
- salt & peppar
- smör
För receptet på min tomatreduction klickar du in här.
Grillar ni fortfarande förresten? Det blir ju per automatik att man grillar mindre eller inte alls såhär års. Det gäller såklart även mig. Men jag har faktiskt kört på helgerna och även om det inte är så glamouröst att stå ute med pannlampa i duggregnet så är det skönt att komma ut och laga mat på riktigt! Slutresultatet sedan går ju inte snacka bort, för grillat kan bara göras på ert sätt. Så min uppmaning till er idag blir att köp hem mat som skall grillas till helgen, klä dig varmt och tänd grillen! Jag lovar att du inte kommer ångra dig :) ha det fint!/jimps
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar