måndag 25 juli 2016

Nytt tillskott på gården


Blogga två dagar på raken hör inte till vanligheterna nuförtiden. Men nu är semestern slut och jag tvingar mig själv att komma in i dem gamla rutinerna. I morgon stämplar jag in på jobbet igen efter fyra sköna veckors semester. Jag ska inte säga att semestern känts kort, men det är verkligen svårt att optimera semestern tycker jag och hinna med allt som man vill. Men lugn, ro och sköna dagar har jag verkligen haft.Så nu siktar vi på jobb, vardag, rutiner, ökad träningsdos och såklart massa god matlagning! 

Med matlagning menar jag ju såklart merparten grillning eller annan utomhuslagning av mat. Vi är ju trots allt bara halvvägs in i sommaren och många har eller går snart på sin semester. Det är varmt som attan ute nu och perfekt väder för grillning och varmrökning. Jag har sista semesterdagen här kittat mig med ett par trevliga prylar ute på gården för att stimulera min sommar och höstmatlagning i trädgården...


Det jag kittat upp mig med är inget mindre än en stekhäll och en arbetsbänk. Det är egentligen helt sjukt att jag inte haft en ordentlig arbetsbänk ute förens nu! Anledningen är att jag tänkt bygga en egen men inte fått tummen ur arslet för att göra det då jag egentligen inte tycker det är speciellt kul att snickra och lägger all min extra tid till matlagningen som jag brinner för. Men nu har jag gjort det som jag borde gjort för länge sedan och köpt mig en arbetsbänk som kommer underlätta utomhusmatlagningen enormt! Nu kan man stå ute och preppa allt som skall grillas istället för att göra det i köket innan man kliver ut.

Känns också tryggt att husbilen alltid håller ett vakande öga på mig i bakgrunden när jag lagar min mat i trädgården tillsammans med grillarna som står uppradade :) Som en stor lycklig familj!


Andra nytillskottet som sagt är då en stekhäll. Många känner säkert till Muurikka som är ett stort inarbetat märke och som funnits tillgängligt här hemma hur länge som helst. Detta är ungefär samma princip fast med rostfritt istället för gjutjärn. Gjutjärn är ju såklart kvalitetsmäsigt bättre men rostfritt är som bekant mycket enklare och snabbare att justera tempraturen på. Jag kör på denna tills vidare men har också planer på att komplettera med en gjutjärnsgryta på sikt som då passar på samma brännare som jag har.

Brännarna då består av två stycken, en yttre och en innre. Det är alltså en slinga som är cirkulär längst ytterkanten på stekbordet och en mindre som täcker centrum på stekbordet. Båda går såklart att justera likt brännarna på en gasolgrill så att du får din önskade temp på stekbordet.

Vad lagar man på en sån här pryl då? Jo det första man tänker på är väl kanske paella, den spanska nationalrätten där man kokar ihop skaldjur och fisk i en härlig panna. Men tanken är ju att det är ett stort stekbord där du kan ha hett i mitten och svalt utmed kanterna och då få en wok-effekt. Eller tvärt om som jag gjorde idag, varmt med kanten och svalare i mitten och koka ihop en god pastasås på ena sidan om stekbordet. Man kan ju göra allt egentligen då den skulle kunna jämföras med stekbordet i ett restaurangkök. Men dem flesta använder nog dessa till att göra just "pannor", dvs rätter som bryns, kryddas och sedan låter kokas ihop med vätska på något sätt. Men som sagt så är det bara fantasin som sätter stopp. Soppa föresten är ju perfekt att göra på dessa!


Vad är det här då för sörja säger ni? Det ser faktiskt inte lika bra ut på bilden som det gjorde i verkligheten kan jag trösta er med, men kolla annars istället på bilden i inledningen så ser ni ju hur gott detta blev. Men detta är alltså en pastasås gjord på Kyckling, gorgonzola och svamp som mot slutet blandas upp med kokt bönpasta. Bra vardags eller lättare helgmat, vad du vill...

Kyckling och gorgonzolapastasås 6 port:

  • 100 g smör
  • 3 st hackad schalottenlökar
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 12 st färska champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 5 + 5 dl vispgrädde
  • 150 g gorgonzolaost
  • 75 g ädelost
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk finhackad persilja fryst
  • 2 msk frysta provencaleörter
  • salt & peppar
  • ev. en aning kycklingfond
  • 500 g tunnt skivad kycklingfilé färdigstekt
  • kokad bönpasta för 6 personer
  • riven parmesan & hackad persilja som garnering
Börja med att slänga en stor klick smör i den heta pannan. Fräs sedan grovt hackad svamp, schalottenlök och vitlök i smöret tills svampen fått fin gyllenbrun färg och löken mjuknat, salta och peppra under tiden. Slå då på vinet och låt det fräsa till ordentligt så det ryker om det. Sedan slår du på 5 dl grädde och låter det koka en aning innan du drar ner värmen och låter det koka försiktigt på ena sidan av pannan. Smula ner gorgonzolan och ädelosten, samt buljongtärningen. Låt nu stå och småkoka 5 - 10 min.
Slå nu på ytterliggare 5 dl grädde och krydda med persilja och provencaleörter. Låt stå och koka försiktigt i ytterliggare 10 - 15 min. Smaka av mot slutet med salt, peppar och ev en aning kycklingfond. Slutligen så tillsätter du den tunnt skivade kycklingen och den kokta pastan. rör ihop och garnera med riven parmesan och finhackad persilja. Klart! 
Det här gör man ju också bra inne i köket men just enkeltheten att göra det ute på stekhällen istället för att använda en stekpanna, två kastruller, vispar, stekspadar och en massa andra grejer gör det väl värt! Sen ska jag inte säga att det är enkelt för det är det kanske inte men har man gjort den här sortens rätter många gånger innan och vet hur man brukar göra i köket så är det faktiskt inte så svårt att konvertera det till att göra det på en stekhäll. Nu är inte jag någon expert på stekhäll då detta var första gången men är man intresserad, nogrann och har en plan innan man sätter igång så är detta inga problem. Jag skall också tillägga att när jag inhandlade maten så var planen att jag skulle laga den i köket men när jag idag inhandlade stekhällen spontant så vart det att jag gjorde den ute istället och jag inbillar mig iaf att det vart godare än om jag skulle gjort den inne i köket som det var tänkt :)

Allt blir godare utomhus! /Jimps

söndag 24 juli 2016

Pulled pork tacos


Jag kan tycka klassisk svensk fredagsmys-tacos med kryddad köttfärs och hela det paketet kan vara gott typ en gång om året kanske. Det är så tjatigt och jag vet att det finns människor som äter det varje helg och tycker att det är lika gott varje gång. Inget fel med det alls men för mig är det väldigt fascinerande. Men nu är läget såhär att resten av min familj tycker jättemycket om tacos och äter det mer än gärna så ofta dem får chansen, vilket brukar inträffa var tredje helg då jag jobbar. Men jag tänkte dela med mig av lite tips och idéer idag på hur du kan variera och fräscha upp tacon och få i dig en bättre slutprodukt i magen.

Vi kan ju börja med själva tacokryddan som många gånger är rena rävgiftet med glutamat och en hel del andra E-ämnen som vi inte riktigt vet hur våra kroppar reagerar på egentligen. Just glutamatet reagerar dock dem flesta på, mer eller mindre. Det är den som ger den här äckliga mättnadskänslan som gör dig slö, lite dåsig och kanske tom må lite illa efter maten. Man kan också om man är extra mottalig känna att det blir tungt att andas, få huvudvärk och yrsel. Det är vanliga symptom på glytamat, dessa och många fler finns att läsa om på livsmedelsverkets hemsida bland annat. När jag äter glutamat så blir jag först och främst darrhänt, det kommer nästan direkt. Sedan när jag ätit en stund eller ätit klart så får jag svullnad i magen, tyngre att andas (man måste ta djupa andetag med jämna mellanrum då det känns som man får i sig för lite syre), lätt illamående och tryck bakom ögonen vilket kan leda till huvudvärk ibland. Jag är med andra ord ganska känslig mot glutamat. Glutamat är ett sött förtjockningsmedel och används jättemycket i texmex och thaimat. Men du kan även finna det i massor av andra livsmedel, främst då halv eller helfabrikat. Läs innehållsförteckningarna och skit i allt skit, det blir då godare och nyttigare!

Nu har jag predikat klart om glutamat och det är inte första och säkerligen inte sista gången jag skriver om denna hemska tillsats. Jag vill också säga att det numera finns bättre kryddmixar som både är ekologiska och inte innehåller glutamat, botanisera i butikshyllorna och välj ett bra alternativ, eller så gör du enkelt en egen! Det är ju inte direkt svårt då det bara är att blanda kryddor. Såklart kan det vara svårt att veta hur och vilka kryddor du skall blanda men då är det bara att följa ett recept, det finns massor på internet eller så smygtittar du på någon av dem ekologiska kryddblandningarna och blandar snarlikt som dem.

Vill du ha en enkelt och bra recept på en god taco-kryddblandning och en basic salsa så kan du klicka in här för att se hur vi tillagar dessa.


Nu har jag pratat om salsa, kryddor och medvetenhet kring tacos. Vad har man mer på tacobordet då? Jo grönsaker och där har jag inga invändningar. Jag älskar grönsaker och där ger jag tacos ett stort plus i kanten då vi på ett positivt sätt får i våra barn grönsaker utan att det är speciellt mycket gnäll! Alla grönsaker är bra i mitt tycke, inga invändningar här :)

Jo sen har vi guacamolen och där har jag ett bra tips så att du slipper köpa en färdig som garanterat också innehåller massa onödiga tillsatser. Mossa 2 - 3 avocados och blanda upp dem med en burk creme fraiche med paprika och chili-smak (2 dl). Lägg i en av avocadokärnorna när du är klar så blir den inte brun efter kort stund heller. Sjuk enkelt och sjukt gott!

Nu kommer vi till mitt stora dilemma när det kommer till tacos och det är ju själva köttfärsen! Jag är så trött på den och det har jag varit länge. Jag kan också tillägga att om du skulle bjuda en Mexikanare eller Amerikanare på detta så skulle dem antagligen tycka att du är dum i huvudet :)  Ju mer man tänker på det så är det faktiskt ganska svårt att förstå att just färsen är så given, men det är väl antagligen för att vi är ett riktigt köttfärs-land. Jag gillar ju mer om du gör som jag gjorde idag och serverade med en saftig och god pulled pork eller varför inte en pulled beef eller pulled chicken. Jag har även tidigare gjord tacos med varmrökt lax och då med mildare såser till, jättegott! Men tamefan så vill resten av familjen åt den fär köttfärsen iaf. Jag har gjort många olika varianter, vilket har varit mitt krav om vi ska äta tacos när jag är med och alla har enligt mitt tycke varit mycket godare. Alla tycker alltid att det är gott men dem kan fortfarande sakna den där svenne-banan färsen, vilket jag har all respekt för och då kan man göra både och så får man plocka lite av varje om man vill. Alla glada, alla nöjda...


Slutligen så måste jag verkligen rekommendera er att göra en pulled pork, chicken eller beef nästa gång ni skall göra tacos hemma! Här har ni ett skysst recept på pulled pork. Vill ni inte lägga ner tiden som krävs för att göra en pulled pork eller liknande så grilla en kyckling och plocka, det har jag gjort ett par gånger och krydda på den lite extra med tacokrydda så blir det hur jäkla fint som helst! Våga släppa sargen och tänka lite nytt, men är det inget för dig så laborera åtminstone med köttfärsen. Mal den själv, kör den i en "slowcooker", "actifry" eller vafasen som helst! Just slowcooker kan jag rekommendera faktiskt när jag ändå kom in på det spåret, tillsätt mycket vätska i den och du får en supersaftig tacofärs. Men! Älskar du din fredags-taco som du alltid har ätit den så kör på det ;)

Ha det fint! /Jimps

lördag 16 juli 2016

Hamburgare skall grillas


Idag tänkte jag skriva litegrann om hamburgare. Det är nog inte första gången jag skriver lite djupare om just hamburgare men det kan inte patas om tillräkligt många gånger tycker iaf jag. Jag har ju gjort mängder av hamburgare och det finns flera recept i receptregistret om du tex vill göra dina egna högrevsburgare eller blanda en vanlig hederlig köttfärsburgare. Just idag tänkte jag prata mer om tillagningen av hamburgare som är minst lika viktigt som receptet. Men som vanligt så kommer jag också att ha med ett recept i inlägget och det är ett recept på en alternativ burgare.

Alternativa burgare är ju så jäkla hett just nu och jag tycker såklart att det bara är positivt. Vi behöver äta både mindre nötkött och bättre nötkött. Alternativen blir fler både i butikerna och ute på restaurangerna. När det kommer till snabbmatskedjorna så tycker jag framförallt Max hamburgerrestauranger ligger i framkant vad gäller alternativa hamburgare just nu. Just snabbmatkedjorna pumpar ju ut så mycket mat till folket så jag tycker det är viktigt att dem visar stort ansvar i kött och miljöfrågan. Max har just nu både kyckling, halloumi, oumph, fisk mm, mycket bra jobbat och fortsätt så. Idag åt jag faktiskt deras nya "spicy chicken" med low-carbsallad istället för bröd. Jäkligt god faktiskt med kryddig kyckling och mild dressing, saknade dock lite lök som jag tror hade förhöjt burgaren men summa summarum väldigt god. Nu låter detta kanske som något slags sponsrat inlägg men det är det inte. Jag äter sällan burgare på snabbmatsrestauranger men när jag gör det så blir det Max för att jag helt enkelt tycker dem är bäst på flera plan, bland annat flexibilitet och framförallt att dem har low-carb alternativet.


Om vi återgår till tillagning av klassiska burgare hemma... Hur tycker jag att man skall tillaga en riktigt bra burgare då? Jo den ska såklart grillas! Ingen skräll kanske att jag säger så men så är fallet. Det är gott att steka en burgare också men du får inte den här goda grillytan eller grillsmaken när du steker en burgare. Man kan iof använda en kåpa och kapsla in lite röksmak på stekpannan för att få den här förångningseffekten som återges när du grillar med lock men det blir ändå inte riktigt samma sak. Har du en grill hemma så tycker jag du ska använda den när du skall laga burgare för det blir bättre smak och bättre resultat om du gör det på rätt sätt!... eller det finns såklart många sätt som är rätt men såhär gör iaf jag...
Grilltips hamburgare:
  • Superhet grill: Det är A och O när du grillar burgare. Grillen skall vara så het som möjligt, gärna 250 - 300 grader i locket. 
  • Rent grillgaller: Tänd upp grillen som jag sa, superhett. När du nått dina ca 300 grader så tar du av locket och borstar rent gallret. Nu är du oftast redo att grilla dina burgare men om du har ett bråkigt galler som trots detta brukar bränna fast burgarna så kan du försiktigt ta lite hushållspapper mättat med olja och med hjälp av grillgallerborsten gnida dem heta gallren med detta. Var beredd på att oljan tar eld och flammar upp när du gnider in. Men som sagt, har du en superhet grill och borstar rent gallret noga så borde du inte ha problem med fastgrillning då det ofta sker vid för kall grill och för ruffa galler... 
  • Grilla hårt: Nu ska du inte vara skonsam mot dina burgare för burgare ska grillas hårt! Hög temp och tuff grillning, då blir burgarna som bäst. Vi vill skapa en god krispig yta och låta värmen stråla in i burgaren så att vi får den gradvis tillagad. Den ska med andra ord ha kraftig struktur i skalet och gradvis bli mindre tillagad ju längre in mot kärnan vi kommer. Vilken grad du sedan vill ha kärnan är helt upp till dig, jag gillar den medium-rare vid malda burgare och medium vid färsburgare. Gå på känsla eller använd termometer om du är osäker. 
  • Flippa burgarna: Under grillningen så ska du hela tiden hålla koll på burgarna för tanken är att dem skall grillas hårt, vändas ofta och plattas till med stekspade för att dem ska behålla sin form och inte dra ihop sig. När du plattar till dem så droppar fett ner och flammar upp från grillen, det är en extra krydda som du inte skall förhindra för flammorna ger extra karamellisering och skorpa till dem goda burgarna. Hamburgare tål flammor bra till skillnad från kött så räds inte av att dem utsätts för en del flammor. 

Såhär som bilden ovan brukar det se ut när jag grillar mina burgare, för om det inte flammar så ryker det rejält om du grillar dem direkt över het kol. Jag kommer ihåg i våras när Johan Jureskog i sitt program "Världens godaste burgare" (tror jag det hette) sa att han tyckte det bästa sättet att tillaga en burgare var att steka den. Jag uppskattade hans program jättemycket och tycker det är riktigt bra. Men jag tror hans fall kanske var att han är lite för mycket kock och för lite grillare för att ge sig in i en amerikansk burgar-tävling. Man såg ju direkt att hans besvikelse över att dem blev utrustade med grill istället för stekbord var total, medans en annan tycker att det är en självklarhet.

Det är egentligen ganska naivt av oss från europa att överlag försöka tävla mot amerikanarna när det kommer till grillning, bbq och smoking. Vi är världsklass på traditionell matlagning och finedining, men vi har inte en chans när det kommer till det jag nyss nämnde i form av amerikansk specialitet. För tycker vi att vi har en stor trend i Sverige med grillning så är det såklart ingenting mot USA där dem har detta i blodet. Våran "grilltrend" motsvaras i Amerika av en "bbq"  eller "smoker" trend. Dvs vi ligger tio år efter... Mina inspirationskällor när det gäller matlagning i Sverige är många men när det kommer till grillning, noll. Nu vill jag inte låta präktig utan vi har helt enkelt inte den kulturen i vårat land. Tittar man däremot på tv-program och youtube-klipp från USA så är det så sjuk nivå på bbq som vi inte ens kan drömma om. Jag och alla andra här hemma har inte en chans att hävda oss mot dem flesta där borta, för där är det som sagt kultur och inte trend... det är den detaljen Jureskog och dem flesta andra missar när man står hemma i köket eller ute vid grillen och lagar till en god rätt. Det räcker inte att det är gott, det skall vara det där speciella också som kallas kultur eller tradition...


Jag pratade tidigare om alternativa burgare hos matkedjorna och generellt. Nu tänkte jag dela med mig av ett recept på en riktigt god kycklingburgare som jag lagade för ett tag sedan. Viktigt att tänka på när du skall grilla dessa är att dem väldigt lätt bränner fast! Därför använde jag grillhalster dagen till ära men annars kan du köra dem på folie en stund till dem har "satt" sig och bränna av dem ordentligt på gallret mot slutet.
Kycklingburgare 6 port:
  • 1 kg kycklingfärs
  • 1 riven lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk kebabkrydda
  • Ev. Ströbröd & ägg eller pofiber & fiberhusk
Blanda alltsammans till en färs. Tänk på att den blir lös så om du vill kan du säkra upp med förtjockning i form av ägg & ströbröd eller pofiber & fiberhusk för nyttigare alternativ. Grilla sedan på direktvärme med grillhalster tills dem är genomgrillade med en kärntemp på 70 grader. Klart! 
Denna bild är tagen från min instagram, följ min användare @jimps_
När vi pratar burgare så måste jag nämna det hetaste på senare tid, foodtrucks! Dem poppar ju upp på fler och fler ställen och är verkligen supertrendigt. Dem lagar oftast burgare på riktigt bra kött och satsar på kvalitet istället för kvantitet. Häromdagen åt vi som ni ser ovan burgare från burgarbussen i falun men vi har också en superbra foodtruck hemma i borlänge som heter "flying burger". Jag rekommenderar alla som gillar hamburgare och bor i närheten att testa dessa, riktigt bra grejer!

Jag vill passa på att tacka alla läsare för visat intresse, jag ser att besöksantalet har ökat kraftigt på senare tid och det ger mig extra kraft till att fortsätta blogga om min grillning. Jag kunde aldrig drömma om att att få så stort intresse efter att ha börjat skriva här på jimpsgrill efter min och camillas succe på jimpslchf. jag skriver ju fortfarande på jimpslchf men eftersom jag skriver själv numera och lägger mest tid på jimpsgrill så blir det inte lika frekvent. Men som sagt, kul att ni läser och så länge ni gör det så kommer jag att fortsätta skriva!

Ha det fint! /jimps

tisdag 12 juli 2016

En vecka i husbilen


Nu är vi hemma och tar det lugnt på våran semester. Vi har också varit ute och flängt en del med husbilen. Det blir ingen långtur i år som förra året men desto fler korta turer är avklarade och inplanerade. Vi har haft mestadels bra väder och haft det hur bra som helst med god mat, sköna dagar och vackra platser.

Här ovan ser ni en fantastisk bild som jag tog över insjön i Furudal där vi tillbringade några dagar tillsammans med vänner. Vi grillade, fiskade och hade det superkul, både vuxna och barn.


En liten stuga i skogen tillsammans med en husbil. Ingen el och inga onödiga fasiliteter, det kan inte bli mer på riktigt! Jag har upptäkt detta med camping på senare år i praktiken men drömt om det desto längre. Frihetskänsla, primitivt och framförallt det lugna sättet att leva och umgås går inte att få på annat sätt i vårat sönderstressade samhälle. Det är litegrann som att resa tillbaka i tiden och vara så som vi en gång varit. Mycket var kanske sämre förr men vissa saker var fan så mycket bättre!


Det blir ju oftast inte så avancerade grillningar när man är ute med husbilen, även om man såklart kan köra lite mer gedigna grillningar när lusten och tiden finns vid längre vistelser på samma ställe. Men man behöver ju inte köra världens super-bbq för att maten skall smaka bra. Grillar man bra råvaror och äter goda tillbehör till så blir det alltid bra ändå! Sedan att maten alltid smakar bättre när man campar och tillagar den ute i det fria är ju inget jag har hittat på, det är fakta.

Här ser ni en vanlig dödlig korvgrillning med massa goda tillbehör, kan tillägga att jag också grillade lite grönsaker men dem fick inte plats på tallriken utan fick avnjutas vid sidan om, grönsaker är viktigt! Jag grillade färska korvar av riktigt bra kvalitet och just färska korvar är bland det godaste jag vet att grilla. Det är en så underbar produkt! För köper du bra korvar är dem perfekt sammansatta med hög kötthalt, god fetthat och bra kryddning. Dem är sedan enkla att grilla på medelhög direktvärme och avnuts när dem är genomgrillade.

Tillbehören är ju lika viktiga som korven för att det ska bli en hel rätt av det hela. Här kan man fläska på med hur mycket grejer som helst egentligen men gärna röror och annat med syrlighet tycker jag är trevligt. Dagen till ära körde jag coleslaw, tzatziki, bearnaisesås, tahini, bönsallad, gröna oliver, kallskuren skinka och grillad zucchini samt majs. Många tillbehör som ni ser men tar man litegrann av varje så blir det lite tapastänk utan att det blir för mycket och allt jag radat upp ovan funkar väldigt bra tillsammans och framförallt väldigt bra till korven!


Här är en trevlig sjönära grill som vi sprang på när vi bodde på främby udde utanför falun i ett par dagar. En liten och trevlig campingplats med fin restaurang och väldigt bra läge för husbilen eller husvagnen.

Visst är det något speciellt med gamla stengrillar och murade sådana? Dem kommer ju tillbaka litegrann nu på senare tid hemma i trädgårdarna men det är annars framförallt den murade pizzaugnen som är det allra hetaste att smälla upp där hemma just nu! I usa är det också stort med att handlägga stengrillar gjorda av marksten som du enkelt bygger upp utan att mura. Man bygger snabbt upp dem genom att stapla stenar omlott, finns massa filmer om detta på youtube.


Ena kvällen i främby så grillade jag på en bringa. Det är en färdig produkt som du kör klart på grillen, likt en färdig pulled-pork. Jättebra campingmat vill jag påstå. Jag skippar dock den medföljande bbq-såsen som oftast är alldeles för sliskig för min smak och penslar istället med vanlig hederlig chilisås som jag tycker är mycket trevligare. Med chilisåsen blir slutresultatet en aning sött och en aning syrligt och inte enbart super-sött som det oftast blir med bbq-såser.

Som ni ser så körs den indirekt i ca 30 min, den skall få fin färg och bli varm rakt igenom. Sedan får den vila ca 15 min innan du transcherar upp köttet i tunna fina skivor.


Spegelblankt och svinkallt! Ja det har inte blivit så mycket badande än iår även om det blivit något enstaka dopp för mig och några fler för ungarna som inte kan känna kyla. Men att doppa fötterna och dra igång en strandgrillning är ju värt ett besök vid vattnet bara det! Vi kan trösta oss med att det är några veckor till som vattnet kommer värmas upp innan det blir kallare igen, så några fler dopp kommer det definitivt att bli...


Fiske i kombination med fotbolls-em är ingen hit! Det kan jag skriva under på efter denna fisketur. Spöt som ni ser i bakgrunden är numera historia...

Det hela började bra med hugg av en fin öring som släppte precis när vi skulle rycka upp den i båten. Vi fick blodad tand med det verkade lugna ner sig med aktivitet i vattnet. Mot slutet kom vi på den briljanta idén att titta på slutskedet av tyskland - italien matchen i mobilen medans vi ror drag. Jag tyckte att jag hade säkrat spöt tillräckligt men en stunds ovaksamhet räckte för att nästa öring rycker med sig hela fiskespöt och gör sedan ett jätteplast vid vattenytan bakom oss. Helvete säger man bara!

Man får hoppas bara att öringen senare lyckades slita sig loss från kroken och inte plågades alltför mycket. Detta är väl det slutliga beviset på att man aldrig varit och heller aldrig kommer bli någon jätte-fiskare, men mysigt är det iaf att vara ute och försöka ibland :)