Det är ju nå visst med korv brukar jag säga! Det sitter liksom aldrig fel för den funkar ju när som helst på dygnet och till vilken måltid som helst, det är bara att välja en korv av den kvalitet som rätten kräver. Ibland lite enklare och ibland lite finare korv. Jag kan ibland föredra en riktigt bra korv framför en riktigt bra köttbit, men då krävs det också att det är en bättre korv som av hög kvalitet såklart.
Tillbehören är ju minst lika viktiga som själva korven. Det ska gärna vara syrliga tillbehör och gärna också flera olika. Ketchup och färdiga dressingar går helt bort i våran familj när jag får välja, av flera olika anledningar. Framförallt för att när det kommer till korv så är jag kräsen!
Denna gången körde jag tre tillbehör. Tomatreduction, gurksallad och coleslaw. Sötma, syra, sälta och krämighet. Alla passar perfekt till korven ensammma, men tillsammans skapar dem en underbar rätt...
Gurksallad:
- 1 st gurka
- 2 dl creme fraiche
- 2 - 3 msk majonnäs
- 1 msk finhackad dill
- 1 msk finhackad persilja
- salt
Börja med att dela gurkan i tre delar och hyvla sedan på längden med osthyvel så du får tunna långa och breda skivor. Lägg dessa skivor på hushållspapper och salta. Saltet drar ur det mesta vattnet ur gurkskivorna. Lägg sedan i en skål efter ca 30 min och blanda ner öveiga ingredienser. Klart!
Tomatreduction:
Tomatreduction:
- 1 burk krossade tomater
- 2 st finhackade schalottenlökar
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 3 tsk oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk kalvfond
- 1/2 dl rött vin
- salt & peppar
- olivolja
Hetta upp en kastrull med olivolja. Fräs löken och vitlöken tills dem mjuknat och slå då på vinet som får fräsa till och reducera till hälften. Slå sedan i resten av ingredienserna. Låt nu stå och puttra på svag värme tills den reducerat såpass att konsistensen är fast. Smaka av med salt och peppar. Klart!
Det tredje tillbehöret är en coleslaw. Du hittar massor av olika coleslawrecept i mina receptregister, det sitter aldrig fel med en krämig och go coleslaw!
Ha det fint!/jimps
Ha det fint!/jimps
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar