måndag 18 mars 2019

Våra grillar del 9

Våra grillar del 9: Miniraketen från raketspisen.


Det här är en rolig liten pryl som heter "mini-raketen", den finns oxå i en större variant som heter raketspisen. Miniraketen är enkel att montera upp och plocka ner. Jag har kört den hemma några gånger men den är också smidig att ha med sig i ryggsäck ut i skogen. 

Du eldar med småpinnar och vedstickor eller vad du har tillgodo. Då den är skorstensformad så ger det riktigt bra effekt uppe där du placerar kokkärlet. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du använder denna! Jag har kört konserver, kastrull och muurikka på den. Jag har inte testat grillgaller än men det fungerar såklart också, gärna då ett gjutjärnsgaller typ som webers gbs-systems. 


Som ni ser här så kommer den i ett platt paket och när du monterar ned den så tar den alltså inte så mycket plats och får lätt plats i ryggsäcken. Viktigt att tänka på är att man är försiktig om du använder den ute i skog och mark med tanke på brandrisk osv. Jag har inte köpt denna utan den här har bloggen blivit sponsrad med utan krav på reklam eller något annat samarbete.


Sammanfattningsvis så är det här en effektiv och rolig pryl att laga mat på om man gillar att elda och vara kreativ när det skall lagas mat. Sen finns det såklart andra prylar som är mer praktiska om det är det man är ute efter, det är ju lite bökigt men det är också det som är charmen tycker jag. Allting ska inte vara så praktiskt utan ibland mår man bra av att laga mat på lite stenåldersätt. Det är ju nått visst med att laga mat över levande eld.

Den är också svensktillverkad i småskalig skala och grymt snygg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar