Weber Campus är ju en grillträff som Weber anordnar för deras återförsäljare. Det är en jättebra och nyttig träff med undervisning, föreläsning och massor av info kring deras produkter framförallt. Man får ta del av deras strategier, visioner, historia och syn på framtiden. Weber har ju dem senaste tre åren gjort en jätteresa för att möta upp alla deras konkurenters marknader, för att såklart öka sin andel i marknader som dem tidigare inte funnits i. Weber förknippas ju med klot & gasolgrillar där dem varit ohotad ledare i alla tider egentligen.
Men dem senaste åren har andra sorters grillar tagit jättestor andel av marknaden och där har Weber inte hängt med helt enkelt. Nu har dem släppt en ny grillmodell med ny teknik tre år på raken, samt utvecklat sina klassiker med ny teknik och nya inovativa lösningar.
- Dem har förädlat sin klassiska klotgrill i Mastertouch premium där dem utrustat klotgrillen med en "smoker" tillsats, gångjärn i locket och termometerhållare bla för att få den att kännas helt komplett och andas premium.
- Dem har lanserat deras Spirit II där dem skalat av den och gett den en mer modern stil. Tyvärr tycker jag att den grillen inte blev en uppdatering mot den tidigare utan snarare tvärtom. Den känns snikig, klen och inte alls något jag skulle lägga pengar på.
- Samtidigt uppdaterade dem deras Genesis till Genesis II. Den grillen följer samma tänk där dem skalar av grillen och plockar bort underskåp men till skillnad från Spirit II så har dem gjort själva grillen bättre och här vill jag säga att dem gjort ett rejält lyft!
- Sedan lanserar dem deras serie "Pulse" som är två elgrillar som kan köpas med eller utan benställning. Elgrillar med inbyggd iGrill, fräck design och gjord i kvalitetsmaterial. Grymt skysst måste jag säga.
- Efter kamadoboomen för några år sedan så hakade Weber tillslut på dem också och skapade en emaljerad plåt-kamado som heter "Summit-charcoal" och finns i två utföranden. Ett riktigt imponerande monster till grill. En grill som är läcker och såklart kan allt! Toppklass.
- Iår sedan kom deras sista pusselbit och nu vill dem plocka andelar i pellets-grillmarknaden. Dem lanserar "smoke-fire". En väldigt imponerande grill måste jag säga utan att ha testat den. Dem lägger den också i en prisklass som gör att dem kommer snabbt att slå sig in på marknaden, lite ny strategi från Weber jämfört med tidigare nylanseringar. Jag skriver lite mer om "smoke-fire" längre ner i inlägget...
Jag har faktiskt ett helt färdigt blogginlägg från förra året då jag besökte Weber Campus, men som jag aldrig publicerade. Ett jättebra inlägg om jag får säga det själv! :) Men ni kommer aldrig att få se det och faktum är att jag har två till inlägg från samma tid som aldrig fick se ljuset utan dem ligger kvar som svarta får i min opublicerade mapp. I samma mapp ligger också massa skitinlägg som inte förtjänar att publiceras men just dem här tre var jag väldigt stolt över och skulle bli tillsammans med det stora första inlägget förra året en bra start på året/grillsäsongen. Jag la ner väldigt mycket tid på alla dessa inlägg med första inlägget som själva drottningen... Ja ni fattar ju såklart vad som hände! Jag lade ner typ en veckas kvälls/fritid "for nothing". Datorn kraschade och allt försvann från det första inlägget.
Jag är en ganska lugn och metodisk människa så många gånger hade jag bara börjat om men det var för mycket jobb gjort och jag kände att det engagemang jag lagt ner kan jag inte göra bättre helt enkelt. Så jag la ner hela skiten :) Därför vart det inte så många inlägg förra året förutom en del "Mina grillar"-resensioner. Dessa ska man dock inte ska underskatta har jag märkt, det lockar många besökare som söker info om grillar på google. Men jag tycker ändå att jag kommit igång bra iår och knappar på bra så flytet håller på att infinna sig :)
Här ser ni båda modellerna av Weber Smoke-fire som dem lanserar med start iår. Den kommer i två olika storlekar och drivs med pellets. Du kan enbart grilla med pellets i dessa och inget annat. Det är i grund och botten smokers men du kan även "grilla" på dem, dvs du kan få upp dem i höga tempraturer så att du kommer upp i grilltempraturer upp emot 300 grader. Weber har inte rakt av kopierat dem stora tillverkarna av pelletsgrill utan har gjort en snarlik variant men utvecklat dem med fiffiga lösningar och importerat deras egna synsätt på hur en grill ska fungera, samt integrerat deras genomgående tänk kring tillbehör och rengörning tex.
Designen påminner om tex en treager men så fort man tittar närmare och klämmer på den så ändrar man uppfattning, det är en Weber och inget annat. Den har även en integrerad "Weber Connect" som är deras nya smarta grilltermometer som släpps även som portabel just iår. Dem har ju tidigare kört med sin iGrill i olika former som är en jättebra termometer tycker jag men det här är att ta det ett steg till.
"Weber Connect" fungerar i grund och botten på samma sätt som iGrill där du kan använda 4 st mätstickor och koppla upp den mot telefonen. Skillnaden är att du kan koppla upp denna mot WIFI och inte bara Bluetooth som med iGrill. Den har även förprogramerade recept där den talar om för dig hur du steg för steg skall göra för att rätten skall bli helt lyckat. Allt från förberedelser till hur grillen skall vara tänd, till temp i grillen osv. Sedan har du en mätsticka i grillen som mäter tempraturen i grillen och en sticka i maten. Den rekommenderar ju som jag sa vilken temp det skall vara i grillen men oavsett så använder den sig av dessa två parametrar och härleder dig till när det är dags för dig att utföra eventuella åtgärder osv. Jag hoppas ni fattar ungefär. Det är iaf en "smart" termometer som dem har möjlighet att utveckla och sedemera uppdatera allt eftersom dem utvecklar sina appar osv. Spännande pryl kan jag tycka.
Vi käkade mat där också och det var en brisket som såklart rökts i Smoke-fire. Den var jättebra även om bilden inte vart så bra tagen. Jag tror den var rökt i typ 20 timmar eller något sådant. Sedan var det typ nån paj till efterrätt, men jag åt inte den eftersom jag inte tycker om sötsaker. Dock att göra efterrätt på grillen eller i röken kan jag rekommendera trots att jag inte äter det själv :) Av den anledningen att det doftar helt fantastiskt!
Förra gången jag var på en sån här grillträff så hade dem rökt äppelpaj på en smoker med rökflis. Den kombinationen luktade som jag sa helt fantastiskt! Jag var såå nära på att smaka, men bara doften gjorde mig faktiskt helt tillfredställt. Jag skulle kunna göra det bara för att känna den doften :) Tips om ni vill impa på gäster. Då bakar ni helt enkelt en paj, gärna fluffig och inte en smulpaj. När den är klar så röker ni den så att den tar åt sig av röksmaken. Inte länge utan kanske 20 min eller så. Detta kan ni göra på en vanlig klotgrill också.
Tillbehör! Man älskar ju tillbehör :) En hel del nyheter såklart för iår, mycket olika gjutjärnsvarianter. Snygga, praktiska och roliga. Man vill ju kunna laga hela middagen på grillen och då krävs det ju bra tillbehör.
Pincett, skrapa och spade till stekbord är några av dem nya tillbehören. Även en del nya rengörningsprylar som stålboll och nya uppdaterade rengörningsmedel.
Den här är inte så dum! En grillmatta. Den är bra om du tex har en kolgrill på altandäcket, då har du denna under grillen. Den tar smällen om en gnista faller ner och fångar även upp sull från matrester och fettfläckar osv. Har du gasolgrill kan du ha den framför grillen, typ under fötterna där du står för att på samma sätt låta mattan fånga upp allt som hamnar på altanen som ett skydd.
Här har vi den igen då Smoke-fire. Jag pratade ju om den tidigare att den har sitt Weber ID och jag kan ju säga vad det innebär. Som ni ser här så har den såklart GBS-galler som ligger där på marken, dvs ett galler som du kan utrusta med tillbehör som tex wokpanna, pizzasten mm.. Den har också sitt renhållningssystem som känns igen från gasolgrillarna med Webers droppform i botten där allt fett samlas, som är lätt att göra rent och byta ut.
Det jag dock var mest imponerad av på hela grillen är hur dem fått till det med sina "flavorizing-bars", dvs värmereflektorerna i grillen, ni vet dem som sitter ovanför brännarna i en gasolgrill. Jag tänker inte säga mer än så utan är ni intresserade så kan ni kika på youtube eller deras hemsida. Men här har dem lyckats! Sist men inte minst så kommer ju såklart Webers patenterade emaljering. Snygg och tålig. Kan säga också att den har extra innerplåt i både lock och balja för värmehållning, samt skydda emalajen.
Kolla här! Jag vart så glad när jag fick syn på dessa :) Det är ju så att vi renoverade vårat kök i somras. Vi slet ut allt det gamla och byggde upp nytt, det behövdes! Det var roligt och det blev jättebra, jag kanske postar ett inlägg om detta framöver om jag får feeling... Matlagningen under dem här veckorna var ju såklart inga problem, vi grillar ju jämt ändå! Däremot disken... Jaja iaf. Jag hade bestämmt mig för att när köket är klart så skall jag unna mig och fira att köket är klart genom att köpa Webers kniv-set. "Nytt kök, nya knivar". Jag har kikat på det tidigare, dem är snygga och jag vet att dem håller hög kvalitet. När köket var klart och jag skulle kolla runt vartifrån jag skulle beställa dem så hittar jag dem ingenstans!
Dem finns inte längre. Jag hittar nån ensam stackare på små hemsidor men jag vill ju ha ett helt set, eller åtminstone dem vanligaste sorterna. Dem verkar helt enkelt ha utgått ur sortimentet för jag hittar dem inte heller på Webers hemsida. Jag var såå besviken. Men desto gladare är jag nu. Jag kan tänka mig att dem kanske bytt tillverkare eller något liknande, jag ska göra lite research såklart innan jag beställer så att dem fortfarande håller samma fina kvalitet. Men kul tycker jag.
Dem har också bestickset, serviser, pepparkvarnar och massa andra roliga grejer om man vill gå all-in men det är framförallt knivarna jag går igång på.
Ja det var det lille om Weber Campus. Nästa inlägg kommer bli ett receptinlägg och då grillar jag kyckling. Superenkelt recept att göra men det är bland det godaste jag vet, så håll utkik!
Ha det fint! /Jimps
Ja det får
Lite fundersam kring pelletsgrillen.
SvaraRaderahttps://www.youtube.com/watch?v=Js1yUaXOa_o