måndag 10 augusti 2015

Våran helg


Vilken helg vi har haft! Våran första lediga helg tillsammans efter semestern och vi gick verkligen all in. Redan efter jobbet i fredags packade vi det mest behövande och drog iväg med husbilen. Hela helgen var vi på rull och parkerade hemma igår.Vi stannade till i gagnef första natten på ett ställe som heter ratt & roder, det är en stugby med ställplatser för husbil. Liten idyllisk plats intill västerdalälven som får tummen upp av oss, riktigt bra. Andra dagen så åkte vi till en liten camping nån mil utanför Avesta. Här hade vi kanonväder och hade husbilen parkerad alldeles intill vattenbrynet.

Vi hade en lyxig kräfafton där vi käkade kräftor, goda delikatessostar, massor av olika kallskuret, korvar & västerbottenspaj. Kräftor äter vi såklart kokta så dem slapp grillen men pajen däremot körde vi indirekt på picnicgrillen, vi har ju ingen ugn i husbilen och vad ska man egentligen med det till när man har grillen med sig :)

Med en liten grill så får man vara lite kreativ och bygga på höjden då man grillar indirekt.

Västerbottenspaj i smördegsskal 4 port:
  • smördeg färdigköpt
  • 4 dl riven västerbottensost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 1 paket bacon
  • salt & peppar
  • 4 st stora muffinsformar
  1. Börja med att hetta upp grillen med indirekt grillteknik. Grillen skall hålla medelhög värme.
  2. Bryn baconet på grillen så att det blir knaperstekt. 
  3. Gör fyllningen genom att blanda riven ost, vispgrädde, ägg, lök, smulad bacon och smaka av med salt och peppar. 
  4. Tag stora och rejäla muffinsformar, helst i aluminium men annars går det bra med papper. Klä dem invändigt med smördegen och fyll med fyllningen. Lägg muffinsformarna i ett alutråg för att skärma bort direktvärme. Grädda dessa under lock i ca 40 - 50 min eller tills smördegen är krispig och fyllningen fått fin färg på toppen. Klart!


Vi passade också på att ta en kanot-tur hela familjen. Riktigt mysigt, till en början i alla fall :) Vi har pratat länge om detta men det har inte blivit av men nu var det dags. Vi var borta en bra stund men påvägen tillbaka så blåste det upp rejält och vågorna slog emot oss. Vi fick verkligen kämpa och både jag och Camilla var helt slut när vi kom tillbaka! Fritt träningspass med andra ord så det ska man inte klaga på iaf...


På kvällen var det varmt och skönt, vattnet låg alldeles stilla och vi kunde verkligen njuta av lugnet här ute. Jag är så glad att vi åkte redan på fredagen eftersom helgen känns så mycket längre när man är borta i tre dagar även om första resdagen var kort.


Här är vi dagen innan och då käkade vi grillad karré, lök & slantad sötpotatis. Vi grillade dessa på en eldstad med grillgaller. Vi eldade med briketter och blandved, helt underbar kväll även här! Karrén grillade jag enligt tekniken "reverse sear", vilket innehär att dem får ligga en bit utanför glöden och tillagas på svag värme för att på slutet grillas på direktvärme sista minuterna tills dem är klara. Sötpotatisen rostade vi över direktvärme och sedan fick dem mysa i en folieform där dem toppas med olivolja och salt tills dem fått fin färg och smak. Löken körs på direktvärme tills den är riktigt mjuk och go innuti.


Efter två arbetsveckor där vi jobbat varsin helg och längtat tillbaka till semestern så var det helt underbart att åka hit efter jobbet i fredags och grilla i denna eldstad intill älven och sitta ute och äta i friska luften.Medans jag eldade och grillade låg Camilla nere på bryggan och barnen lekte intill, blir inte mycket bättre!


Innan vi åkte hem i söndags så stannade vi till på en häftig plats mellan Säter och Gustafs i Dalarna, på ett ställe som heter Öster silvbergs gruva. En häftig plats mitt ute i skogen. Det är ett gammalt gruvhål som fyllts av klarblå vatten som går utmärkt att bada i. Intill finns fina promenadstråk och bra blåbärsskog. Riktigt kul ställe att stanna till på om man har vägarna förbi...


Sedan har vi nu i helgen firat våran bröllopsdag och detta gör verklgen den här helgen till våran helg! Det känns som hela denna helgen har varit ett långt firande med allt trevligt vi har pysslat med men själva bröllopsdagen var såklart bra den också, men det behåller vi för oss själva :) När man kollar på fotot ovan så kan man inte annat än att längta tillbaka till Thailand där vi var vid den här tiden förra året.

Ha det bra nu och ta hand om er! /Jimps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar