måndag 19 maj 2014

Portabello!

 
Tänkte kasta upp ett inlägg innan sängdags denna Måndagkväll. Jag har varit ledig idag efter att ha jobbat hela helgen. En lugn och skön dag tillsammans med Vincent har det varit. Dagen avslutades med en skön springtur och det behövdes verkligen efter en ganska stillsam dag.
 

Jag tänkte presentera en ny anrättning vi inte testat tidigare, då pratar jag såklart inte om den grillade biffen eller bearnaisesåsen! Nej jag pratar såklart om Portabellosvampen. Jag såg någonstans, någon gång, någon som grillat en fylld portabello och den bilden har etsat sig fast i min skalle. Nu var det äntligen dags för oss att testa detta och det var så fruktansvärt gott och har ni inte testat så måste ni göra det! Gör den då såhär...

Fylld Portabello 4 port:
  • 4 - 8 portabellosvampar
  • 100 - 150 g philadelphiaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk mild paprikapulver
  • salt & peppar
  • 150 g riven parmesan
Blanda ihop en röra på philadelphia, vitlök, paprikapulver, salt, peppar och hälften av parmesanosten. Den andra hälften av parmesanen toppar du svamparna med efter att du fyllt dem med röran. Grilla på indirekt värme tills dem fått fin färg. Klart!

 
 
Mina härliga barn gillade också svampen och dem är faktiskt taggade på att äta det mesta precis som jag. Det är jag verkligen glad för och hoppas att det håller i sig. Mat är verkligen stort hemma i vårat hushåll och jag tror helt klart att det bidrar till deras tollerans för att testa nytt och inte vara rädda för att äta även sådant som klassas som vuxenmat. Att laga mat varje dag och testa nya recept varje vecka smittar helt klart av sig på barnen och om det är viktigt att tänka på vad man stoppar i sig idag så tror jag garanterat att det kommer vara ännu viktigare i framtiden!
 
 
Igår plockade vi med oss picnicgrillen och gick ner till ett naturskyddsområde som ligger en kort promenad hemifrån, satt oss i solen och grillade lite korv, grönsaker och ost. Dem små stunderna tillsammans ute i naturen när det är fint väder är något som verkligen förgyller! Då pratar jag inte bara om grillen utan familjen också såklart ;)
 
Ha det fint! /Jimps

1 kommentar:

  1. Fantastiskt! Tänkte köpa portobello för första ggn IDAG faktiskt men fegade..aldrig testat förut men också bara äst och hört att många grillar o fyller eller använder ist för hamburgare, men tänkte att jag skulle googla lite först innan jag köper. Hittade nu detta o blev jättegla! =)

    SvaraRadera