söndag 26 juli 2015

Återfall


Förra helgen fick vi ett återfall och tog en tur med husbilen igen. Efter att ha grejat hemma några dagar och kommit ikapp med allt som låg över oss och även träffat familjen som vi inte sett på länge så bestämde vi oss för att köra ett sista ryck och tillbringa dem sista dagarna i husbilen innan Camilla skulle börja jobba. Det var såå skönt att komma iväg igen men tyvärr fick resan ett dramatiskt slut en dag för tidigt....


Vi åkte denna gången runt hemma i Dalarna och bodde över på Orsa camping samt en ställplats i Dalstuga bortanför Enviken. I Orsa stod vi på en ställplats inne på campingen. Där passade vi på att träna, promenera längs stranden och grilla. Det var inget badväder men dem hade barndagar där just nu så barnen fick roa sig på nöjesfält och åka karuseller så det gick ingen nöd på dem. Vi spelade även bowling innan vi åkte vidare dagen efter.


I Dalstuga stog vi på en mer enslig ställplats precis intill sjön, precis som vi vill ha det! Här promenerade vi i skogen och passade på att suga in lugnet från naturen, sedan grillade vi såklart också :)


I Dalstuga grillade vi pulled pork som vi serverade i stora salladsblad tillsammans med massa grönsaker, bacon och vitlökssås, likt en wrap. Slafsigt och gott, inga konstigheter.


Pulled pork är ju som dem flesta har koll på fläskkarré som får gå på indirekt värme tills det faller isär. Väldigt gott att servera som vi gjorde eller i pitabröd eller som burgare. Det är inte alls krångligt att göra utan låt den helt enkelt gå länge och kör den på mellan 80 - 120 grader i minst 4 - 5 timmar men gärna det dubbla.

Sugen på att köra en pulled pork så klicka in här för receptet på en "pp" som jag tidigare kört över natten.


Jag skrev ju tidigare att våran tripp fick ett dramatiskt slut och det fick den verkligen! Sista natten skulle vi tillbringa på Tällbergs camping. Vi hade köpt med oss superfin entrecote från en saluhall i Orsa som skulle kröna denna semester. Vi hann inte mer än ställa bilen i ordning framme i tällberg innan olyckan skedde. Barnen lekte i lekparken alldeles intill våran plats när Vincent ramlade ner från klätterställningen och bröt armen. Vi förstog direkt att den var bruten, det gick liksom inte att ta miste på så det var bara att snabbt åka in till akuten och få honom omhändertagen.

Båda benen i armen gick rakt av precis ovanför handleden, vilket såklart ses som ett allvarligt brott med operation som påföljd. Syster vart helt paff när han fick höra hur allvarlig brottet var, inte trodde han att någon person kunde hantera ett sådant brott så som Vincent gjorde det. Han sa att en vuxen oftast ligger och skriker och vrider sig i smärtor vid samma brott, trots att dem får mycket mer smärtlindring. Barn är tåliga och det har Vincent fått erfara tidigare också när han för några är sedan bröt andra armen, så nu hoppas vi verkligen att han skonas från fler skador vår lilla grabb. Det lilla vi hann se av Tällbergs camping var riktigt fint! En liten, vacker och sjönära camping. Entrecoten grillade vi istället ett par dagar senare när hela familjen kommit hem från sjukhuset och Vincent fått ett paket på armen.

I morgon börjar jag jobba igen efter fem riktigt fina semesterveckor som dem flesta dagarna tillbringats i husbilen. Husbil visade sig vara precis sådär bra som jag hade målat upp det innan, kanske tom lite bättre. Vi hittade helt rätt här och jag kan verkligen rekommendera detta för er som gillar camping och samtidigt se nya platser varje dag. Nu blir det kanske någon liten helgtripp under sensommaren innan det är dags att parkera bilen för vintern. Ha det fint! /Jimps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar