lördag 28 maj 2016

Flankstek


Flankstek är ju en liten grillfavorit när det kommer till nötkött. Nu har jag grillat flankstek för tredje helgen på raken, av den enkla anledningen att det är så förbannat gott! Det är en styckningsdetalj som växer så det knakar i populäritet och jag vet att den ofta tar slut i butiken jag jobbar i, så var ute i god tid eller beställ om du inte vill bli utan.

Så här lyckas du med flankstek:
Du grillar den hel på direktvärme i en het grill, ca 250 grader i locket. Salta och peppra rikligt och grilla ca 3 min på varje sida tills innertempen landar på 52 - 55 grader för rare. Linda in i folie och låt vila i 15 min så att köttsafterna får sätta sig. Lägg upp på en skärbräda och skiva köttet på 3 cm tjocka skivor tvärs över fibrerna, dem syns ganska tydligt på detta kött som har långa fibrer. Skär du på fel ledd så blir köttet tuggigt istället för mört. Servera nu med valfria tillbehör och en god sås! 
I morgon skall jag inviga revbensstället som jag köpte förra helgen då jag ska riva eld på smokern och varmröka ribs som är en annan grillfavorit. Dem kommer självklart ut på bloggen framöver med massa tips på hur du ska lyckas med dessa oxå!

Ha nu en go helg på er!/jimps

1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med, flanksteken är riktigt fin på grillen

    SvaraRadera